ФРУД

Добродетели – обучение за обучители

Кога:
4 май 2019 / 08:30 – 12:30
2019-05-04T08:30:00+03:00
2019-05-04T12:30:00+03:00
Къде:
Работилница ЕлвенА - ж.к. Гео Милев 113Г партер София
https://goo.gl/maps/35dNqibTX9C2
Цена:
144 лева на модул (при ранно записване 110 лева на модул)
Контакт:
0884565978
Лектори:

« Обратно в събитияРезервирай място

Подготовка на преподаватели и родители да водят едногодишен курс по добродетели за семейства от 6 до 11-годишна възраст – 32 урока.

/Преди 7 години децата правят това, което правят възрастните, без значение какво те им говорят. Между 7 и 14 години децата могат относително лесно да променят копирани модели от първите седем. Това е периодът, в който има смисъл и полза да се преподават добродетели. Детето да ги осъзнае и да може да ги избере, ако реши. След 14 години характерът е формиран и промените стават доброзорно или чрез целенасочена вътрешна работа./

6 модула.

ЦЕНА

1 модул (2 дни – събота и неделя) – 144 лева (при ранно записване 110 лева до 10-то число на месеца на събитието)

ОТЗИВИ

Емилиана, завършила курс по добродетели през 2018 година, майка на две деца.

„Ползите за мен от курса за обучители по добродетели:

 • Дадох си по-ясна сметка за общочовешките и личните си ценности.
 • Намерих начин да общувам по-добре по темата за Добродетелите със собствените си деца, с децата като цяло, а и с възрастните. 
 • … „

Екатерина, завършила курс по добродетели през 2016 година, майка на три деца.

„Моите причини, да се запишем да курс за обучители по добродетели:

 • да научим съвременен подход за работа с деца, който положително влияние върху децата и им помага да станат по осъзнати
 • да създадем условия около себе си/в семейството/в общност/ за смислено и значимо, приятно споделено време между деца и родители
 •  …“

Марина, завършила курс по добродетели през 2018 година, майка на две деца.

„За мен ползите от обучението по добродетели са:

 • Песни, приказки, мъдрости и игри – научих 35 песни за добродетели, да ги пея, да ги преподавам на деца, както и удоволствието да пея с музикалният педагог Камелия Данкова. Научих и разказвах интересни приказки и мъдрости, a всяко дете даваше своето мнение.
 • Преподаване – Обогатих и развих професионалния си опит в обучение на деца чрез нов и хуманен подход и методика, които ми донесоха и вътрешно удовлетворение от работата си с деца. Усвоих много полезни и ефективни упражнения и практики.
 • Личностна трансформация – преживях и развих добродетели в процеса на обучение от 6 модула и над 26 урока. Осмислих ценностната си система и постигнах значимо личностно развитие и вътрешна удовлетвореност.
 • Компютърна компетентност – научих се да създавам и изнасям презентации и подобрих работата си с компютър.
 • Семейство – семейството ми ме подкрепяше във всеки момент, децата ми учиха и съпреживяваха с мен добродетели. Вкъщи всички пеем песните и те ни помагат да направим добри избори в живота си. Обучението ми помогна да се превърна в един по-съзнателен родител.
 • …“

ПРОГРАМА

Модул 0 и 1 са достатъчни за добиване на обща култура за курса. След тях, ако водите уроци по добродетели по друга методика, може да добавите още инструменти към практиката си.

Модул 0

Теория – Добродетели. Сетива /Участниците получават презентации за самостоятелно запознаване/;

Практика – Участниците преживяват демонстрационен урок. Разяснения за методика на преподаване. „Правихме това, защото...“ (4 присъствени часа); Участници, които не могат да присъстват лично ще получат видео запис на урок с разяснения.

Материали – Участниците получават разписани два въвеждащи в темата урока като презентации в Power Point;

Запис – Всеки участник изнася един урок пред поне три деца и представя качествен видеозапис;

Обратна връзка – Видеозаписите се гледат от всички участници заедно. Участниците получават обратна връзка за области за подобрение. Изясняват се методика за работа със съвременни деца, педагогически подходи и похвати.

Всички, представили уроци, могат да се запишат в Модул 1.

Модул 1

Теория – методика на преподаване на добродетели, методика за заучаване на песни /Участниците получават презентации за самостоятелно запознаване/;

Практика – Участниците преживяват 5 урока към основната добродетел Истина и заучават методика за преподаване на песни от албум Добродетели (6 присъствени часа);

Материали – Участниците получават пет разписани в Word урока, песни към тях в MP3 формат и презентации към уроците в PowerPoint формат.

Запис – Всеки участник изнася един урок от Истина пред поне три деца и представя качествен видеозапис

Обратна връзка – уроците на всички участници се гледат заедно. Участниците получават обратна връзка за области за подобрение.

Всички, представили успешно проведени уроци, могат да се запишат в Модул 2.

Модул 2, 3, 4, 5

Всеки модул застъпва една от добродетелите: Правилни действия, Мир, Любов, Благост

Практика – Участниците преживяват 5 урока към съответната Добродетел. Модулът включва групово пеене и трениране на методика за заучаване на песни;

Материали – Участниците получават по пет разписани в Word урока за всяка основна Добродетел, песни към тях в MP3 формат и презентации към уроците в PowerPoint формат.

Запис – Всеки участник изнася по един урок за пред поне три деца и представя качествен видеозапис;

Обратна връзка – уроците на всички участници се гледат заедно. Участниците получават обратна връзка за области за подобрение.

След представяне на уроци участниците могат да преминат в следващ модул.

Курсът приключва с обобщение и празненство.

ГРАФИК

Модул 0-2: Май, Юни, Юли 2019

Модул 3-5: Септември, Октомври, Ноември 2019

Всеки месец по две сбирки (събота и неделя) - за преживяване на уроците и гледане на видеозаписите

Адрес: Работилница ЕлвенА (elven.bg) на адрес София, бул. Цариградско шосе 91, блок 113Г, партер (зад хотел Плиска, до ресторант Капри).

За да повече информация се обадете на телефон 0884 565 978 или пишете на имейл на office@elven.bg.

СЕРТИФИКАТИ

След представяне на видеозапис на успешно проведен урок участниците могат да получат сертификат за участие в курс до съответния модул и могат да преминат в следващ.

След успешно преминаване на последния модул участниците получават сертификат за обучител по добродетели.

ЗАЩО?

Нашият живот се определя от решенията, които взимаме. Тези решения са базирани предимно на навици и ценности. Малка част от ценностите носят добър резултат дългосрочно. Това са добродетелите. На база добродетели взимаме решения, които помагат дългосрочно да сме добре. Изучаването на добродетели от деца гради характер, който помага да се преодоляват трудностите по пътя на живота. 

Видео за смисъла от това начинание - Учебен предмет Добродетели.

 

Завършване на випуск 2018